خالق زبان پاسکال را بشناسید.
سه شنبه 17 اردیبهشت 1392خالق زبان پاسکال را بشناسید. <br/> زبان برنامه نویسی پاسکال بر مبنای زبان ALGOL طراحی و در سال ۱۹۶۰ گسترش یافت. نام این زبان پس از Blaise Pascal , ریاضی دان فرانسوی که اولین ماشین حساب را در سال ۱۶۴۵ اختراع کرد
پاسکال توسط شخصی به نام Niklaus Wirth که در ۱۹۳۴ در سوییس به دنیا آمد ابدا شد. نیکولاس زبان Algol-W که بر روی اولین IBM 360 راه اندازی شده بود را گسترش داد و پس از مدتی از این سیستم به عنوان پایه ای برای گسترش زبان پاسکال استفاده کرد.
از پاسکال در بازی های رایانه ای, سیستم های جاسازی شده, کارهای تحقیقاتی و همچنین گسترش Lisa که یکی از کامپیوترهای اولیه شرکت اپل می باشد استفاده می شده است. حتی در زمان حال استفاده از پاسکال همچنان ادامه دارد و در برنامه هایی مانند Skype از این زبان استفاده می شود.
::
نرم افزارها گسترش می یابند تا حافظه های باقی مانده را پر کنند. (Parkinson)
بیش از اینکه سخت افزارها سریعتر شوند, نرم افزارها کندتر می شوند. (Reiser)
با توجه به این قوانین جذاب, به نظر می آید تعداد خط های کد بعضی از نرم افزارهایی که امروزه بسیار استفاده می شوند, رشد بیشتری دارند تا اینکه سخت افزارها, کوچکتر و کوچکتر شوند. به عنوات مثال:
- زبان Basic, در سال ۱۹۷۵ حدود چهار هزار خط کد داشت ولی امروزه به بیش از ۲ میلیون رسیده است.
- اولین نسخه برنامه Word ماکروسافت, ۲۷ هزار خط کد داشت ولی نسخه فعلی Office دارای ۳۰ میلیون خط است.
- سیستم عامل Mac OS X دارای ۹۰ میلیون خط کد است.
- ویندوز ۹۵ با ۱۵ میلیون خط کد نوشته شده بود ولی ویندوز ۷ کنونی, بیش از ۵۰ میلیون خط کد نویسی شده است.
- یک بازی ساده برای iPhone, بیش از ۲ میلیون خط کد دارد.
او همچنین اظهار داشته است “تنها دلیلی که نرم افزارها بسیار سریع رشد می کنند این است که شرکت های سازنده, امکاناتی که مشتریان فکر می کنند که می خواهند ولی هیچ وقت استفاده نمی کنند را به برنامه ها اضافه می کنند”. همچنین ایده ی اینکه ‘نرم افزار باید توسط حداقل یک نفر کاملا درک شود و آن باید یک تیم قدتمند برای گسترش نرم افزار داشته باشد تا از پیچیدگی ها و کد خط های اضافه جلوگیری شود’, را توضیح می دهد.
گسترش زبان پاسکال توسط او, یک وصیتنامه برای آن اعتقادات بود. پاسکال هنوز هم به عنوان یکی از زبان های قدرتمند برنامه نویسی مطرح می شود. هسته ی این زبان, با توجه به نیازها, شی گرایی, ساده نویسی و فهم آسان بنا شده است.
منبع:
- C
- 3k بازدید
- 2 تشکر