10 عادت برای تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس موفق

دوشنبه 16 بهمن 1396

برنامه‌نویسی بسیار ساده است و هر کسی می‌تواند آن را یاد بگیرد. با این حال، نوشتن یک برنامه خوب بسیار چالش‌برانگیز است و بسیاری از برنامه‌نویسان در انجام آن شکست می‌خورند.

10 عادت برای تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس موفق

مثلا، در مورد یک ویژگی اضافه شده، بعضی برنامه‌نویسان هرگز کدی را که نوشته‌اند درک نمی‌کنند، که این امر باعث می‌شود تغییرات غیرضروری زیادی در برنامه ایجاد کنند. این مسأله اعتماد به نفس بسیاری از برنامه‌نویسان تازه‌کار را پایین می‌آورد و حتی گاهی وقت‌ها باعث می‌شود آن‌ها برای همیشه برنامه‌نویسی را کنار بگذارند. با این حال، اگر بتوانید در برخی از بهترین شیوه‌های توسعه، مهارت کسب کنید، همه چیز می‌تواند تغییر کند و این امر به شما کمک می‌کند تا بتوانید کد تمیزی را با حداقل تلاش بنویسید:

1. نوشتن کدهایی که درک آن‌ها آسان است

برنامه‌نویسان باید بدانند که کد را فقط برای کامپیوتر نمی‌نویسند، بلکه برای افراد دیگر و مهم‌تر از همه برای خودشان می‌نویسند. به همین دلیل باید کد خوانایی را بنویسند. هنگام کدنویسی، باید اطمینان حاصل کنید که یک قانون نام‌گذاری ثابتی را دنبال می‌کنید. از نام متغیر یا متد بامعنا، همچنین از خطوط شکسته و تورفتگی‌ها استفاده کنید. این مسأله به استانداردسازی کد شما کمک خواهد کرد، و اطمینان حاصل کنید شیوه نوشتن متغیرها در سراسر برنامه یکسان است.

2. اجتناب از استفاده مفرط از ویژگی‌ها

برای برنامه‌نویسان باتجربه که مجموعه مهارت‌های پیچیده‌ای را آموخته‌اند، این مسأله عادت شده است. آن‌ها معمولا می‌خواهند با افزودن ویژگی‌های پیچیده به یک پروژه، که به آن ویژگی‌ها نیاز ندارد، نشان دهند که چقدر خوب عمل می‌کنند، که ممکن است در نهایت باعث نابودی کل پروژه شود. به جای این کار، بر هدف اصلی پروژه تمرکز کنید و فقط ویژگی‌هایی را اضافه کنید که به شما در دستیابی به هدف مورد نظر کمک می‌کند.

3. استفاده از ساختار کد و ترکیب‌بندی

ساختار کد و ترکیبی که استفاده می‌کنید، به قابلیت خواندن بسیار کمک می‌کند. در این مورد، باید کد خود را به صورت مرتب گروه‌بندی کنید تا مطمئن شوید که می‌توانید آن را به آسانی تغییر دهید. این تنها راهی است که می‌توانید به راحتی به سمت بالا و پایین کد خود حرکت کرده و به دنبال بخشی که می‌خواهید بگردید. نباید تمام کد خود را در یک فایل واحد قرار دهید، چرا که اشکال‌زدایی آن را سخت می‌سازد. اگر کدتان را طبق عملکرد اولیه‌ آن‌ها، در فایل‌های مختلف، از هم جدا کنید، بسیار به شما کمک خواهد کرد. به این ترتیب، هر بخش تنها یک عملکرد خاص را انجام می‌دهد.

4. اشکال‌زدایی را به درستی بیاموزید

هر جا که کد وجود دارد، اشکالی هم وجود دارد. از آنجا که غیرممکن است کدی بدون اشکال باشد، مهم است که اشکال‌زدایی درست را یاد بگیرید. باید بهترین مهارت‌های اشکال‌زدایی را در اختیار داشته باشید، زیرا اشکال‌زدایی از طریق آزمون و خطا کمکی نمی‌کند و ممکن است زمان زیادی را از شما بگیرد. دیباگرهایی برای این کار وجود دارند که به برنامه‌نویسان کمک می‌کنند تا آسان‌تر و سریع‌تر کد خود را اشکال‌زدایی کنند. باید استفاده از آن‌ها را یاد بگیرید.

5. از کدی استفاده کنید که می‌توانید آن را مدیریت کنید

فقط از کدی استفاده کنید که به چند تغییر دستی در آینده نیاز داشته باشد. اگر کدی را بنویسید که نتوانید آن را مدیریت کنید، بسیار ناامیدکننده، خسته‌کننده و وقت‌گیر خواهد بود. ممکن است فقط بخاطر یک اشتباه همه چیز را خط به خط دنبال کنید. می‌توانید از یک آرایه برای ذخیره‌سازی متغیرهای گوناگون استفاده کنید تا وقتی به آن‌ها نیاز دارید به راحتی در دسترس باشند.

6. قبل از شروع برنامه‌نویسی، برنامه‌ریزی کنید

برنامه‌ریزی مهم است چرا که به شما ایده‌ای در مورد هر آنچه که قبل از شروع کدنویسی نیاز دارید، می‌دهد. برنامه‌ریزی برای آینده نه تنها در دنیای برنامه‌نویسی بلکه در تمام جنبه‌های زندگی به شما کمک می‌کند. اگر بدون داشتن تصویر روشنی از کاری که می‌خواهید انجام دهید، شروع به کدنویسی کنید، ممکن است به دلیل آزمون و خطا زمان زیادی را صرف کنید، که می‌تواند باعث افسردگی شما شود. با فکر کردن در مورد روند کار شروع کنید، سپس راه‌حل را در لیستی از مراحلی که برای رسیدن به هدف مورد نظر خود نیاز دارید، بنویسید.

7. از سیستم‌های کنترل ورژن استفاده کنید

این امر به شما کمک می‌کند تا تغییرات را، هنگام اشتباه، بدون نیاز به گذر از تمام کد خود ایجاد کنید. سیستم‌های کنترل ورژن محبوبی وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید، مثل Git. گیت به شما اجازه می‌دهد تا یک پروژه را چندین بار بررسی کنید، و در صورتی که چند سال بعد خواستید به کد خود بازگردید، برنامه، کار شما را برای بازگشت به کد مورد نیاز جهت تغییر آن آسان می‌کند، بدون اینکه نیاز باشد تمام کد را تغییر دهید.

8. یادگیری را ادامه دهید

این خیلی مهم است که هر وقت فرصتی پیدا کردید، مطلب جدیدی را بیاموزید. به ویژه در این صنعت که هر روز در حال تغییر است. بنابراین اگر یادگیری و کسب تجربه را ادامه ندهید، ممکن است با استفاده از شیوه‌های برنامه‌نویسی منسوخ و قدیمی کار شما هم به پایان برسد و با داشتن مهارت‌هایی که دیگر مفید نیستند، دیگران هم از کار با شما صرف‌ نظر خواهند کرد.

9. ویرایشگر پایداری را انتخاب کنید

استفاده از ویرایشگر مناسب می‌تواند تفاوت بزرگی را در پروژه شما ایجاد کند. یک ویرایشگر می‌تواند ابزار آموزشی بسیار خوبی باشد و می‌تواند کار شما را بسیار ساده‌تر کند. حتی بیشتر برنامه نویسان باتجربه نیز باید با یک ویرایشگر خوب کار کنند. مثلا می‌توانید ویرایشگری با تکمیل کد را انتخاب کنید.

10. بر روی یک پروژه تا انتها کار کنید

بسیاری از اشخاص در استفاده از نمونه‌های اولیه، جهت اجتناب از کار روی پروژه تا انتها، به بیراهه کشیده شده‌اند. با وجود میزان کارهایی که برای تکمیل پروژه باید انجام دهید، شایسته‌ترین کار انجام آن به بهترین وجه است. استفاده از نمونه اولیه ممکن است یک میانبر قابل استفاده باشد، اما فقط باید در مرحله درستی در پروژه به کار گرفته شود.

مهارت‌ها چیزی هستند که برنامه‌نویس خوب را تعریف می‌کنند و شما باید کاری کنید که مشتریان به سمت شما جذب شوند. بنابراین مهم است که به آن‌ها اطمینان دهید که مهارت‌های لازم را دارید و می‌توانید بر روی پروژه‌های مختلف کار کنید. به دست آوردن عادت‌های ذکر شده در بالا به شما کمک خواهد کرد تا به مدت طولانی در این صنعت بمانید و اگر می‌خواهید موفقیت خود را به عنوان یک برنامه‌نویس کامپیوتر تضمین کنید، باید سعی کنید در تمام آن‌ها مهارت کسب کنید.

منبع تاپ لرن

ایمان مدائنی

نویسنده 1299 مقاله در برنامه نویسان

کاربرانی که از نویسنده این مقاله تشکر کرده اند

در صورتی که در رابطه با این مقاله سوالی دارید، در تاپیک های انجمن مطرح کنید