مرجع تخصصی برنامه نویسان

انجمن تخصصی برنامه نویسان فارسی زبان

کاربر سایت

behnam75

عضویت از 1394/03/20

ماجراهای زبان برنامه نویسی تحت موبایل

  • یکشنبه 21 مهر 1398
  • 21:04
تشکر میکنم

در این مقاله می خواهیم به بررسی برنامه نویسی تحت موبایل بپردازیم. اگر در حال خواندن این مقاله هستید، یعنی شما بعد از مطالعه مقالات قبل ما پیرامون شغل برنامه نویسی و بخش‌های برنامه نویسی، تصمیم گرفتید به سمت زبان برنامه نویسی تحت موبایل بیایید.انتخاب شما را تحسین می‌کنیم. انواع زبان برنامه نویسی تحت موبایل بسیار گسترده است. صحبت در این حوزه نیازمند وقت و زمان زیادی است. ولی تلاش می‌کنیم در همین زمان اندک شما را با این بخش از برنامه نویسی به طور کامل آشنا کنیم.

همانطور که در قسمت‌های قبل گفتیم، حدود ده سالی می‌شود که برنامه نویسی تحت موبایل کار خود را آغاز کرده است و در این مدت توانسته است تا عمق زیادی از جامعه نفوذ کند. موقعیت های شغلی فراوانی را برای برنامه نویسان ایجاد کرده است. خصوصأ در بازار ایران به شدت پیشرفت داشته و موجب اشتغال فراوانی شده است. آن هم در کمتر از ده سال!اگر شما هم می‌خواهید وارد این دنیای برنامه نویسی شوید باید از یک زبان برنامه نویسی تحت موبایل استفاده کنید. شاید به علت گستردگی زبان‌ها در ابتدا سردرگم شوید، ولی نگران نباشید. با بمب کد همراه باشید تا شما را با انواع مختلف زبان برنامه نویسی تحت موبایل آشنا کنیم. بعد از خواندن این مقاله می‌توانید به راحتی تصمیم بگیرید که به سمت کدام زبان بروید.

آغاز سفر زبان برنامه نویسی تحت موبایل

برنامه نویسی موبایل امروزه کاربرد گسترده ای در زندگی ما دارد. برای افراد مبتدی ممکن است سوال پیش بیاید که با چه زبان برنامه نویسی تحت موبایل کار خود را شروع کند؟ با بمب کد همراه باشید تا به بررسی برخی از مهم ترین زبان‌های برنامه نویسی تحت موبایل بپردازیم:

زبان برنامه نویسی جاوا

*جاوا اولین زبانی است که برای شما معرفی می‌کنیم. باید بدانید تفاوت بسیاری بین زبان جاوا و جاوا اسکریپت وجود دارد. جاوا اسکریپت بیشتر در برنامه نویسی تحت وب کاربرد دارد ولی زبان جاوا به طور کاملأ تخصصی و حرفه ای بر روی سیستم عامل اندروید کار می‌کند. لذا بهترین و لذت بخش ترین زبان برنامه نویسی تحت موبایل همین زبان جاوا می باشد. اغلب نرم افزارها و اپلیکیشن هایی که در بازار یا گوگل پلی وجود دارند با همین زبان طراحی شده‌اند. برای فعالیت در این حوزه اگر جاوا یاد بگیرید سرعت پیشرفت بیشتری خواهید داشت. جاوا، بهترین انتخاب برای کسانی است که به دنبال زبان برنامه نویسی تحت موبایل کارآمد می گردند. اندروید با جاوا خلق شده است و در این حوزه این زبان جاوا است که خدایی می کند. پس با احترام از این زبان برنامه نویسی تحت موبایل یاد کنید و در یاد گرفتن آن کوشا باشید.

زبان برنامه نویسی کاتلین

*دومین زبان برنامه نویسی تحت موبایل که می توان نام برد، زبان kotlin است. با توجه به احساس نیاز توسعه دهندگان اندروید و به منظور پوشش دادن نقص‌های زبان جاوا، kotlin متولد شد. این زبان متن باز است. برای نشان دادن سرعت و لذت این زبان می‌توانیم بگوییم 100 خط کد برنامه جاوا با ده خط کد زبان kotlin جایگزین می شود. ولی آیا می توان جای خدای زبان‌های تحت موبایل را بگیرد؟ صحبت رقابت بین جاوا و kotlin می باشد. کدام خوب است؟ کدام بهتر است؟ آیا kotlin بالاخره میتواند جاوا را از تخت سلطنت به زیر بکشد؟
خب پاسخ این سوال نیاز به اندکی مقایسه بین دو زبان دارد. با بمب کد همراه باشید تا مقایسه ای بین این دو زبان داشته باشیم.
مزایای جاوا زیاد است. یادگیری و فهم آن آسان است و حجم کمتری دارد. از آنجایی که اندروید خود با جاوا متولد شده است، کتابخانه های زیادی به زبان جاوا وجود دارند که امکان گسترش و توسعه برنامه اندروید را افزایش می دهد.
این زبان برنامه نویسی تحت موبایل معایبی هم دارد. کدهای آن طولانی است و احتمال بروز خطا در آن بالاست. کدهای زیاد آدم را سردرگم می کند. در مقایسه با سایر زبان ها خصوصأ زبان kotlin به حافظه بیشتری هم نیاز دارد.
در مقابل کدنویسی با زبان kotlin بسیار ساده و لذت بخش است. کد نویسی کوتاهی دارد و همین امر باعث کاهش خطا و باگ در برنامه می شود. در حال گسترش است و کتابخانه های خوبی برای این زبان برنامه نویسی موبایل ایجاد شده است.
البته زبان kotlin معایبی هم دارد. متخصصان کافی وجود ندارد تا سوالات خود را از آنها بپرسید. همه در حال یادگیری وتجربه هستند. همچنین سرعت کامپایل کردن کدها در kotlin نسبت به جاوا کمتر است.
خب حالا نوبت شماست که قضاوت کنید کدام بهتر است. اما به نظر ما مهاجرت از جاوا بهkotlin فعلأ کار عاقلانه و درستی نیست. جاوا همچنان خدایی خواهد کرد تا زمانی که kotlinگسترش یابد. در آینده رقابت این دو با هم جالب خواهد بود.

پیشنهاد مقاله:چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟

زبان برنامه نویسی پایتون

*زبان پایتون هم یکی از زبان های برنامه نویسی تحت موبایل است. هر چند اندروید از برنامه نویسی با زبان پایتون پشتیبانی نمی کند، ولی ابزارها و امکاناتی وجود دارد که به شما این امکان را می دهد که با زبان پایتون برنامه بنویسید و تبدیل به APK کنید. این خبر خوبی برای متخصصان این مار خوش خط و خال هست. فراموش نکنید که پایتون یک زبان برنامه نویسی بسیارقدرتمند و سطح بالاست که در توسعه اپلیکیشن ها و وب سایت ها و توسعه نرم افزارهای کاربردی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین پایتون یک زبان برنامه نویسی است که هم اکنون آموزش آن در بسیاری از دانشگاه های مطرح دنیا و حتی ایران رایج است. دلیل این همه شهرت این زبان کاربردی بودن آن است.

زبان برنامه نویسی سوئیفت

*Swift هم یک زبان برنامه نویسی موبایل است که برای سیستم عامل IOS می باشد. از این زبان برای توسعه اپلیکیشن های IOS استفاده می کنند. این زبان از سرعت رشد و پیشرفت بالایی برخوردار است و برنامه نویسان Swift فرصت های شغلی بسیار مناسبی دارند. در کشورهای اروپایی به ویژه آمریکا برنامه نویسان Swift از فرصت شغلی و درآمد بسیار بالایی برخوردار هستند. شنیده ها حکایت از این دارد که گوگل قصد دارد از Swift به عنوان زبان برنامه نویسی سطح بالای خود استفاده کند. این برای جاوا، این فرمانروای مغرور ضربه بسیار سهمگینی خواهد بود. اگر گوگل Swift را به جای جاوا به عنوان زبان برنامه نویسی سطح بالای خود انتخاب کند، می تواند به جرئت گفت وقت خداحافظی جاوا از پادشاهی و تاجگزاری Swift خواهد بود.
البته امروزه Swift تنها برای سیستم عامل IOS است، اما از آنجایی که این زبان اوپن سورس می باشد می‌توان انتظار داشت در آینده نه چندان دور این زبان برنامه نویسی موبایل با تمام سیستم عامل ها تطابق یابد.

برنامه‌های مختلف موبایل نظیر پیام رسان‌ها ، بازی‌ها و برنامه های کاربردی با زبان هایی که معرفی کردیم قابل پیاده سازی هستند. لزومی ندارد که همه آنها را یاد بگیرید. تنها کافی است نقشه راه را بکشید و سپس ببینید با کدام زبان برنامه نویسی موبایل به هدف خود دست پیدا می کنید.
ممنونیم که تا آخر مقاله با بمب کد همراه بودید. سفر خود را در این بخش به پایان می رسانیم. سفر پر رمز و راز و هیجان انگیزی بود. امیدواریم توانسته باشیم شما را با این دنیای بی نظیر آشنا کنیم و کمکی به تصمیم گیری هر چه بهتر شما کرده باشیم. همراهان گرامی بمب کد، اینجا آخر ماجرا نیست. در مقالات بعدی تلاش خواهیم کرد کمی تخصصی تر به بحث زبان برنامه نویسی موبایل بپردازیم. با فریم ورک های مختلف آشنا شویم و به نقد و بررسی آنها بپردازیم. لذا پیشنهاد می‌کنیم حتمأ پیگیر مقالات بعدی ما در حوزه برنامه نویسی باشید.

بمب کد

پاسخ های این پرسش

تعداد پاسخ ها : 1 پاسخ
کاربر سایت

janblaghy

عضویت از 1398/07/10

  • یکشنبه 12 آبان 1398
  • 21:50

مرسی از توضیحات خوبتون

عالی بود

-----------------------------

کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند

هیچ کاربری تا کنون از این پست تشکر نکرده است

اگر نیاز به یک مشاور در زمینه طراحی سایت ، برنامه نویسی و بازاریابی الکترونیکی دارید

با ما تماس بگیرید تا در این مسیر همراهتان باشیم :)