مرجع تخصصی برنامه نویسان

انجمن تخصصی برنامه نویسان فارسی زبان

کاربر سایت

artins_com

عضویت از 1396/01/26

راه کارهای نرم افزار هوشمند

  • شنبه 26 فروردین 1396
  • 20:40
تشکر میکنم

راه کارهای نرم افزار هوشمند به روش هایی گفته می شود که قابلیت انجام امور اداری یا صنعتی را به صورت خودکار ، پیاده سازی کند.

اما این تعریف مربوط به ۱۰ سال پیش است.

زمانی که سیستم سازی اولویت اول هر کسب و کاری بود. به شکلی که برای ارتقا دقت ، سرعت و کیفیت انجام کارها در سازمان ها و صنایع ، نیاز بود تا سیستم هایی مثل اتوماسیون اداری (برای نامه نگاری بدون کاغذ) ، اتوماسیون صنعتی (برای کنترل خط تولید صنایع) ، حسابداری ، مدیریت نیروی انسانی و … به صورت نرم افزارهای مجزا طراحی شوند.

که البته اکثر سازمان ها و صنایع ، در سال های اخیر ، سعی کرده اند تا این سیستم های نرم افزاری را به صورت یکپارچه طراحی و پیاده سازی کنند تا از حجم ذخیره اطلاعات تکراری کم شود. و با تجمیع اطلاعات بتوانند ، با یک بار وارد کردن اطلاعات اولیه ، تمام وظایف سیستم هایی که به صورت زنجیره بهم متصل شده اند ، را کنترل کنند.

یکپارچه سازی نرم افزارها آخر دنیا نیست!!!

تا امروز این روش یکپارچه سازی بسیاری از نیازهای سازمان ها و صنایع به داشتن یک پک نرم افزاری قوی رفع می کرد. ولی با تعریف جدید نرم افزارهای هوشمند و ورود ابزارهای هوشمندی مثل گوشی های تلفن همراه و وسایل جانبی آنها مثل دوربین های با کیفیت ، ضبط صدا و … امکانات بسیار بیشتری در اختیار طراحان نرم افزار قرار گرفته است.

امکاناتی که می توانند با استفاده از آنها ، و ارایه راه کارهای هوشمند ، نرم افزارهایی را تولید کنند که علاوه بر انجام کارهای خودکار در محیط های سازمانی و صنعتی ، امکان یادگیری (در مرور زمان های کوتاه یا بلند) و حتی تصمیم سازی و تصمیم گیری را به مدیران و کارکنان سازمان ها یا صنایع هدیه کنند.

راه کارهای نرم افزار هوشمند چیست؟

راه کارهای نرم افزار هوشمند که در طراحی و پیاده سازی نرم افزارهای جدید به کار گرفته می شود ، می توانند توانایی کار آسان با سخت افزارهای جدید را به کاربران مختلف بدهند.

نمونه معروف نرم افزارهای هوشمند ، رتبه بندی گوگل برای لیست کردن نام سایت هایی است که شما جستجو می کنید.

اگر نرم افزاری به صورت هوشمند و با استفاده از راه کارها و ابزار هوش مصنوعی طراحی شده باشد ، در دستان هر کاربر ناآشنایی با سیستم های کامپیوتری، مثل گوشی های همراه ساده لمسی در دستان کودکان است. نرم افزارهایی که با راه کارها و ابزار هوش مصنوعی طراحی می شوند ، قابلیت انجام اتوماتیک کارها ، یادگیری (مثل آموزش صدای خودتان به گوشی همراهتان برای صدور دستورات صوتی) و تصمیم سازی (مثل ارایه گزارشات پیچیده و تحلیلی از روی اطلاعات خام) را دارند.

در ادامه این مقاله بخشی از کتاب راه کارهای نرم افزار هوشمند را می خوانید تا آشنایی بیشتری با راه کارههای نرم افزار هوشمند بیابید :

برای دانستن اطلاعات بیشتر می توانید ۲۲ صفحه اول کتاب راه کارهای نرم افزار هوشمند را از اینجا بخوانید.

تصمیم سازی هوشمند

یکی از دلایل مهم در هوشمندسازی نرم افزارها، ایجاد ابزاری اتوماتیک به منظور تصمیم سازی برای مدیران هر مجموعه است.

تصور کنید که مدیر یک فروشگاه مواد غذایی برای اینکه بداند چه اجناسی فروش بیشتر دارند یا اینکه بداند در هر لحظه موجودی یک قلم جنس خاص چقدر است، بدون استفاده از نرم افزارهای فروش و انبارداری، چکار باید انجام دهد. قطعا باید برای به دست آوردن این اطلاعات از نیروی انسانی اضافه تر استفاده کند که قابلیت انجام این کار را به صورت دقیق و سریع داشته باشد.

حالا تصور کنیم که این مدیر، برای فروشگاه خودش، یک سیستم متمرکز فروش و انبار داری تهیه کرده، که می تواند این گزارشات را به صورت آنلاین برایش ارایه کند.

فراتر از تصورات سنتی (تصورات ۱۰ سال پیش)

می خواهیم پایمان را فراتر از این تصورِ مرسوم بگذاریم و پیشنهاد بدهیم که در نرم افزار تحت وبی مثل فروشگاه آنلاین دیجی کالا، از امکان تحلیل رفتار مشتری استفاده کنیم. این امکان به ما اجازه تصمیم گیری درباره تمرکز کردنِ در فروش محصولات پرکاربرد و یا تبلیغ بیشتر برای محصولات کم خرید را میدهد.

این تحلیل با استفاده از ابزار هوش مصنوعی به راحتی امکانپذیر است.

بخش دیگری از کتاب راه کارهای نرم افزار هوشمند را در ادامه بخوانید :

کاهش خطای انسانی

اگر بخواهیم از کاهش خطای انسانی مثالی بزنیم، همان مثال دستگاه پرس بهترین مثال است.

ولی همیشه خطاها به این بدی نیستند و راه کارها هم به این گرانی نیستند.

می توانیم تصور کنیم که کاربران زیادی در یک وب سایت دائما روی یک لینک کلیک می کنند ولی بعد از ورود به صفحه مربوطه، کار خاصی را انجام نمیدهند و آن لینک را سریع می بندند و بعد سراغ لینک دیگه ای رفته و با صفحه دوم کار می کنند.

تحلیل رفتار کاربران

اگر بتوانیم رفتار کاربران را تحلیل کنیم می توانیم این ایرادات را استخراج کنیم و با بررسی بیشتر، شاید به این نتیجه برسیم که عنوان نوشته شده برای آن لینک ها ، عنوان مناسبی نیستند و با یک تغییر عنوان ساده، جلوی خطای کاربران را می گیریم.

یا در نظر بگیرید که در بسیاری از وب سایت ها و اپلیکیشن ها، کادرهای مناسبی برای دریافت اطلاعات کاربران طراحی نمیشود که در صورت دقت و کنترل ساده ای بر روی فیلدهای مختلفی مثل کد ملی، کد پستی، ایمیل، شماره موبایل و … می توانیم با کمترین هزینه مالی و زمانی، نتایج بهتری را در ثبت نام کابران به دست بیاوریم.

برای شرکت در وبینار راه کارهای نرم افزار هوشمند (۲۹ فروردین ۹۶) اینجا کلیک کنید

برای دریافت کتاب الکترونیکی  “راه کارهای نرم افزار هوشمند”   اینجا کلیک کنید

برای دریافت کتاب فیزیکی  “راه کارهای نرم افزار هوشمند”   اینجا کلیک کنید

پاسخ های این پرسش

تعداد پاسخ ها : 2 پاسخ
کاربر سایت

mohsen30

عضویت از 1396/05/19

  • چهارشنبه 22 شهریور 1396
  • 15:51

سلام ،خسته نباشید

من در یکی از سایت ها به یک سخت افزار به نام یو پی اس برخوردم ولی نمی دونم در چه کار هایی استفاده می شود ممنون میشم راهنماییم کنید

http://ups-iran.com/

کاربر سایت

artins_com

عضویت از 1396/01/26

  • چهارشنبه 22 شهریور 1396
  • 18:51

سلام. 

دستگاه ups یک دستگاه ذخیره سازی برق بر روی باطری هست. مثل باطری خودرو. 

کار این دستگاه به این شکله که با گرفتن برق معمولی (شهری) اونو علاوه بر نرمال کردن ، در داخل باطری هایی که بهش وصل میشن ، ذخیره میکنه.

نرمال کردن برق به این معنی هست که اگر برق شهر ، ضعیف یا قوی تر از حد معمول و همیشگی بشه ، دستگاه ups مقدار شدت این برق رو نرمال و معمولی میکنه تا به کامپیوتر (یا هر دستگاه برقی دیگه ای) آسیب نرسه. مثل محافظ برق خونگی که برای تلویزیون یا یخچال استفاده میکنیم.

و ذخیره کردن برق روی باطری هم کاری هست مثل باطری گوشی همراه مون.

دستگاه ups تا زمانی که برق ورودی قطع نشه ، برای خروجی از همون برق استفاده میکنه. و وقتی که برق ورودی رو قطع کنیم ، از توان باطری ها برای روشن نگه داشتن وسایل برقی که بهش وصل کردیم استفاده می کنه.

ups ها در توان های مختلف ارایه میشن. حداقل ups در بازار ، می تونه یه کامپیوتر رو در حد 20 دقیقه روشن نگه داره. و بیشترین توان ups ها در بازار معمولا می تونن تا چندتا سرور رو برای مدت چند ساعت روشن نگه دارن.

کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند

هیچ کاربری تا کنون از این پست تشکر نکرده است

اگر نیاز به یک مشاور در زمینه طراحی سایت ، برنامه نویسی و بازاریابی الکترونیکی دارید

با ما تماس بگیرید تا در این مسیر همراهتان باشیم :)