طراحی گزارش در Stimulsoft Reports.Net – بخش 1
سه شنبه 8 مرداد 1392طراحی گزارش در Stimulsoft Reports.Net – بخش 1 <br/> برای طراحی گزارش شما میتوانید به سه روش این کار را انجام دهید.
برای طراحی گزارش شما میتوانید به سه روش این کار را انجام دهید.
1- طراحی در برنامه طراح گزارش
2- طراحی از داخل ویژوال استودیو
3- طراحی گزارش در زمان اجرا
برای شروع شما میتوانید نسخه آزمایشی این گزارشساز را دریافت کنید. تنها محدودیت این نسخه نمایش عبارت Demo در چاپ میباشد.
برنامه Designer را اجرا کنید. در صورتی که برای اولین بار است این برنامه را اجرا میکنید ابتدا باید رابط کاربری خود را انتخاب نمایید. نوار ابزار سمت چپ تمامی ابزارهای پرکاربرد طراحی گزارش را در اختیارتان قرار میدهد. ابزارهایی که در این بخش درباره آنها توضیح داده خواهد شد عبارتند از:
Header, Footer, Data, Page Header, Page Footer, Report Title, Report Summery
*به ابزارهای بالا Band گفته میشود.
Header , Footer :
همانطور که از نامشان پیداست در قسمت بالا و پایین بخشی از گزارش قرار میگیرند که برای استفاده در بالا و پایین بند Data میباشد. به عنوان مثال بند Header مناسب طراحی سرستونهای یک جدول میباشد و بند Footer هم جهت نمایش اطلاعات انتهایی یک جدول. ولی شما میتوانید با تنظیم خصوصیات هر بند رفتار و نمایش آنها را به طور کل تغییر دهید. نکته مثبت این گزارشساز این است که شما میتوانید بیش از یک واحد از هر بند را بر روی صفحه طراح خود قرار دهید، به عنوان مثال شما میتوانید دو بند Header داشته باشید که یکی در صفحات زوج و دیگری در صفحات فرد نمایش داده شود.
Data :
این بند جهت نمایش اطلاعات از منبع دادهها میباشد. به این معنا که به ازای هر سطر از دادهها یک بار این بخش نمایش داده میشود. تعداد دفعات نمایش این بند محدود به تعداد سطرهای منبع داده و یا اندازه صفحه و همچنین خصوصیت محدوده نمایش سطرها در یک صفحه میباشد.
Page Header , Page Footer :
این دو بند با توجه به نامشان جهت نمایش در بالا و پایین هر صفحه از گزارش میباشد. البته باز هم یادآور میشوم که با تغییر در خصوصیاتشان میتوانید رفتار و نحوه نمایش آنها را تغییر دهید.
Report Title :
این بند فقط در ابتدای گزارش نمایش داده خواهد شد.
Report Summery :
این بند بلافاصله بعد از اتمام گزارش نمایش داده خواهد شد.
مثال :
برای شروع در Designer یک گزارش جدید از نوع Blank Report ایجاد نمایید. سپس در پنل Dictionary بر روی New Item کلیک کرده و گزینه XML Data را انتخاب نمایید. با توجه به محل نصب گزارشساز وارد مسیر …\Bin\Data شده و فایلهای Demo.xsd و Demo.xml را برای قسمتهای مربوطه انتخاب نمایید. یک بار دیگر بر رو New Item کلیک کرده و گزینه New Data Source را انتخاب نمایید، از لیست ظاهر شده کانکشنی را که ایجاد کردهاید را انتخاب نمایید؛ نتیجه کار تا اینجا باید به صورت زبر باشد.
جدول Product را دراگ کرده و بر روی صفحه طراحی گزارش رها کنید. فرم Data ظاهر میشود این فرم را مطابق تصویر زیر تنظیم نمایید.
حال بر روی صفحه طراحی گزارش بندهای Header, Data, Footer مشاهده میشود؛ حال شما میتوانید با کلیک بر روی سربرگ Preview خروجی گزارش را ببینید.
توابع :
این گزارشساز دارای توابع بسیاری است که اکثر نیازهای شما را برطرف میکند به عنوان مثال تابع تبدیل عدد به حروف به زبان فارسی. همچنین شما میتوانید توابع خاص خود را ساخته و به صورت رفرنس به گزارش اضافه نمایید.
در این بخش ما از توابع موجود در گزارش استفاده خواهیم کرد. برای شروع بر روی کامپوننت Text در بند Footer زیر ستون UnitPrice دابل کلیک کرده تا فرم TextEditor ظاهر شود. سربرگ Summery را انتخاب نمایید. مطابق اطلاعات زیر بخشها را تنظیم نمایید.
Summery Function: Sum
Data Band: DataProducts
Data Column: Products.UnitPrice
حال بر روی سربرگ Preview
کلیک نمایید تا خروجی گزارش را ببینید. جمع ستون UnitPrice
فقط در صفحه آخر نمایش داده خواهد شد. اگر بخواهید جمع ستون در پایین هر صفحه
نمایش داده شود ابتدا باید خصوصیت Print on All Pages بند Footer به True
ست شود. سپس بر روی کامپوننت Text در بند Footer،
دابل کلیک نمایید و در فرم TextEditor
سربرگ Summery
تیک Running Total
را به حالت انتخاب شده در بیاورید، حال خروجی گزارش را ببینید، جمع در انتهای هر
صفحه ظاهر میشود.
متغیرها :
در این گزارش ساز دو نوع متغیر وجود دارد؛ نرمال و سیستمی. نوع سیستمی شامل متغیرهایی میشود که کاربرد مشخصی در تهیه گزارش دارند، مثل شماره صفحه، شماره ردیف، عنوان گزارش و ...
برای مثال شما میتوانید متغیر سیستمی Line را برای روی صفحه طراحی دراگ کنید. دو کامپوننت Text بر روی صفحه ایجاد میشود. اولی با محتوای Line و دومی با محتوای {Line}. اولی را به بند Header و دومی را به بند Data منتقل کنید و سپس خروجی گزارش را مشاهده نمایید، حال گزارش شما دارای شماره ردیف است.
متغیرهای نرمال تقریبا همانند متغیرهایی هستند که همه روزه شما در برنامههای خود از آنها استفاده میکنید. با کلیک بر روی New Item گزینه New Variable را انتخاب نمایید و نوع متغیر را Decimal انتخاب نمایید، سپس متغیر ایجاد شده را دراگ کرده و بروی صفحه طراحی قرار دهید و مشابه متغیر Line عمل کرده و کامپوننتهای Text را در بندهای مناسب قرار دهید. سپس بند Data بر روی صفحه طراحی را انتخاب نمایید، در پنل Properties بر روی Eventes کلیک کرده سپس در رویداد Rendering کد زیر را وارد نمایید.
Variable1 += Products.UnitPrice
حال در خروجی گزارش میتوانید مقادیر محاسبه
شده را ببینید. توجه داشته باشید که شما میتوانید در رویدادهای این گزارشساز به
زبان VB
و C#
برنامه نویسی کنید و محدود به یک خط کد نمیباشید.
شما میتوانید گزارش ساخته شده را به صورتهای مختلف ذخیره کنید از جمله کد C# و یا یک اپلیکیشن قابل اجرا.
- C#.net
- 7k بازدید
- 12 تشکر