مقایسه PHP و Asp.NET
جمعه 20 اردیبهشت 1392مقایسه PHP و Asp.NET <br/> می دانم خیلی از کسانی که به این بحث علاقه دارند واقعا می خواهند بدانند که آیا Asp.NET بهتر است یا Php ؟ کدام سریعتر است ، یادگیری کدام آسان تر و کدام یک پرکاربر تر است ، چرا خیلی از سایت های معروف مانند Yahoo و Facebook و ... از Php استفاده می کنند و سوالات متعدد دیگری که در ذهن خیلی از ما نقش بسته ، امیدوارم این مقاله بتواند به انتخاب درست شما کمک کند .
می دانم خیلی از کسانی که به این بحث علاقه دارند واقعا می خواهند بدانند که آیا Asp.NET بهتر است یا Php ؟ کدام سریعتر است ، یادگیری کدام آسان تر و کدام یک پرکاربر تر است ، چرا خیلی از سایت های معروف مانند Yahoo و Facebook و ... از Php استفاده می کنند و سوالات متعدد دیگری که در ذهن خیلی از ما نقش بسته ، امیدوارم این مقاله بتواند به انتخاب درست شما کمک کند .
پشتیبانی از زبان های مختلف :
همانطور که می دانید Asp.NET را با زبان ها VB.NET ، C Sharp , Delphi , J Sharp و چند زبان دیگر .... میتوان توسعه داد در حالی که Php را فقط با زبان Php می توان نوشت . نکته جالب تر تلفیق زبان هاست ! شما در Asp.NET قادر خواهید بود از چند زبان برای تولید وب سایت یا نرم افزار خود استفاده نمایید .
شی گرایی :
Php از بدو تولد به صورت یک زبان اسکریپتی ارائه شد در حالی که Asp.NET با مفهوم شی گرایی (کلاس ، خاصیت ، رویداد و ...) پا به عرصه گذاشت . کار با Asp.NET بسیار شبیه کد نویسی برای یک نرم افزار تحت ویندوز است و تمام امکانات مورد نیاز برای یک برنامه نویسی شی گرا را فراهم نموده است .
امنیت در وب :
امنیت در وب یکی از دقدقه های مهم توسعه گران و وب مسترها است ، خوشبختانه DotNET تدابیر امنیتی بسیار جالبی برای جلوگیری از نفوذ هکر ها به کار برده است ، این امر یکی از مهمترین عوامل برتری Asp.NET بر Php است .
اگر شما یک سایت تولید شده توسط یک برنامه نویس مبتدی Asp.NET را با یک برنامه نویس مبتدی Php مقایسه کنید کامل متوجه خواهید شد که دات نت چگونه به صورت پیشفرض از هک شدن وب سایت شما جلوگیری می کند .
محیط توسعه نرم افزار :
همانطور که میدانید شرکت مایکروسافت چند نرم افزار قدرتمند برای توسعه Asp.NET فراهم نموده است : Visual Studio.NET ، Visual Web Developer , WebMatrix این نرم افزار های قدرتمند شما را از هر نرم افزار دیگیری بی نیاز می کند ، تمامی امکانات مورد نیاز برای طراحی و تولید یک وب سایت حرفه ای در این نرم افزار ها گنجانده شده ، در صورتی که Php هیچ نرم افزار اختصاصی نداشته و برخی نرم افزار ها این زبان را در کنار زبان های دیگر ارائه نموده اند مانند : NetBeans , Adobe Dreamweaver , Zend, ....
سرعت در توسعه و پیاده سازی :
ASP.NET با ارائه کنترل های قدرتمند وب و ارائه راهکارهای بسیار بهینه جهت ارتباط با بانک ها اطلاعاتی تحولی عظیم در توسعه نرم افزار های وب به وجود آورد ، کنترل های Asp.NET باعث افزایش سرعت توسعه وب تا ده ها برابر شده است ، به عنوان مثال برای نمایش 5000 هزار رکورد اطلاعات داشنجویان در Asp.NET کافیست یک کنترل Grdiview به صفحه اضافه کنید ، با چند کلیک آن را به بانک اطلاعاتی مورد نظرتان (Ms-SQL Server, Ms-Access , MySQL , Oracle ,....) متصل نمایید با یک کلیک آن را صفحه بندی نمایید ، در صورتی که برای نمایش این رکورد ها در Php نیاز به کد نویسی فراوانی دارید ، البته نا گفته نماند در Php هم راهکار های ساده تری جهت نمایش اطلاعات وجود دارد ولی هیچ یک به قدرت و سادگی کنترل های دات نت نیست بلکه به صورت اسکریپتی به صفحه اضافه می شوند .
سرعت بارگزاری صفحات :
این سخن را به کرار شنیده ام که Php از Asp.NET سریعتر است ، ولی آیا تا چه حد این حرف صحت دارد ؟
Asp.NET یک زبان کامپایل شده است در صورت که Php یک زبان مفسری است ، تمامی کد های Asp.NET پس از توسعه کامپایل شده و به Dll تبدیل می شوند ولی Php به صورت کد بارگزاری شده و در هنگام اجرا تفسیر می شود .
همانطور که میدانید Asp.NET دارای کنترل های زیادی است و به علت سادگی استفاده بسیار پر کاربر هستند ، این کنترل ها در هنگام Generate شدن باید به کنترل های Html تبدیل شوند در صورتی که Php به این صورت نیست و از کنترل های Html استفاده می کند . این موضوع در عمل تاثیری در سرعت لود صفحه ندارد چرا که عمل Generate شدن در سرور انجام می شود و در صورت وجود سخت افزار مناسب در سرور این کار در کسری از ثانیه انجام می شود ، همچنین کاربران Asp.NET می توانند از کنترل ها Html استفاده کنند و محدودیت از این لحاظ نیز برای آنها وجود ندارد .
وجود ViewState در Asp.NET که باعث حفظ اطلاعات کنترل ها پس از PostBack می شود یکی از دلایل عمده افت سرعت در Asp.NET می باشد ، اما خوشبختانه Asp.NET این امکان را به کاربر می دهد که در صورت عدم نیاز به ViewState آن را غیر فعال نماید ولی برخی از توسعه گران به دلیل عدم اطلاع از این موضوع با مشکل کاهش سرعت مواجه می شوند .
عمل فشرده سازی صفحات در Php وجود داشته و اکثر توسعه گران Php با یک خط کد نویسی این امکان را به پروژه های خود اضافه می کنند ، عمل فشرده سازی تا 10 ها برابر حجم خروجی صفحه را کاهش داده و باعث افزایش سرعت لود آن می شود ، خوشبختانه عمل فشرده سازی در Asp.NET نیز وجود دارد ولی خیلی از توسعه دهندگان Asp.NET از آن بی اطلاع هستند
نکته مهم این است استفاده ناشیانه از این تکنولوژی نه تنها باعث کاهش سرعت بارگزاری صفحات شده بلکه دیدگاه شما را نسبت به آن خدشه دار می کند .
سورس باز :
یکی از بزرگترین مزایای Php سورس باز بودن آن است ، این امر باعث شده است خیلی از سایت های بزرگ برای توسعه وب سایت خود از Php استفاده کنند حتی سورس آن را به اقتضای نیاز های خود تغییر و شخصی سازی کنند .
دلیل اصلی استفاده شرکت ها بزرگ مانند Yahoo , Facebook , ... از زبان Php سورس باز بودن آن است .
سورس باز نبودن Asp.NET یکی از نقاط ضعف آن محسوب می شود .
هزینه های جانبی :
هاست یا سرور : هزینه سرور های لینوکس به دلیل رایگان بودن آن نسبت به هزینه سرور های ویندوز کمتر است (البته نه در کشور ما)
دیتابیس : بانک اطلاعاتی My SQL که معمول ترین بانک اطلاعاتی php است رایگان است ، بانک های اطلاعاتی Ms Access و MS SQl Server Express نیز به صورت رایگان ارائه شده است .
در کل هزینه راه اندازی یک وب سایت Php کمتر از یک وب سایت Asp.NET به نظر می رسد ، البته گر چه این هزینه بسیار ناچیز است ولی برای برخی این یک مزیت Php محسوب می شود
سیستم عامل :
همانطور که میدانید Php هم بر روی ویندوز و هم بر روی لینوکس نصب می شود ، و این یکی دیگر از مزیت های Php می باشد
البته اخیرا سرو کله Asp.NET در لینوکس پیدا شده ، پروژه ای به نام Mono تکنولوژی Asp.NET را به لینوکس هدیه کرده ! همچنین یک IDE رایگان به نام Mono Develop هم ارائه شده که به راحتی شما را قادر می سازد طراحی و توسعه سایت های Asp.NET خود را در محیط Linux انجام دهید ، بنده شخصا این کار را در لینوکس Ubuntu انجام دادم و به خوبی جواب گرفتم .
سهولت یادگیری :
از نظر بنده یادگیری Asp.NET از هر زبان دیگری ساده تر است ، با وجود زبانی به نام Visual Basic.NET کد نویسی بسیار ساده شده است
ورژن جدید Viasual Studio امکانات بسیار جالبی برای ساده کردن کد ها قرار داده است ، ویزارد های مختلف برای ارتباط با بانک ها اطلاعاتی شما را از نوشتن حتی یک خط کد بی نیاز می گرداند .
به گفته برخی برای یادگیری Asp.NET نیاز به دانستن شی گرایی است ولی از نظر بنده برای شروع کار با Asp.NET هیچ نیازی به پیش زمینه قبلی از شی گرایی و مفاهیم پیچیده ندارد .
همچنین حضور سایت هایی مانند www.Asp.NET و ارائه فیلم های آموزشی از مبتدی تا پیشرفته به صورت رایگان تحولی عظیم در امر یادگیری Asp.NET به وجود آورده اند .
کاربرد و بازار کار :
اگر یک نگاه گذرا به صفحات آگهی روزنامه ها در بخش استخدام برنامه نویس بیاندازید متوجه خواهید شد که "استخدام برنامه نویس Asp.NET" سهم عظیمی از این آگهی ها را در بر گرفته است که خود نشان دهنده کاربرد فراوان این تکنولوژی در شرکت های ایرانی است .
حتی اگر شما قصد ادامه تحصیل یا کار در کشور های خارجی را داشته باشید با کمی جستجو متوجه خواهید شد که برای Asp.NET و Php موقعیت های شغلی مناسبی در سراسر دنیا وجود دارد .
همچنین شرکت مایکروسافت با برگزاری امتحانات متعدد و ارائه مدارک معتبر مانند MCSD و MCTS شما را برای ادامه تحصیل و یافتن شغل مناسب در کشورهای خارجی یاری خواهد داد.
پیشرفت و توسعه نرم افزار و به روز شدن :
از زمان ظهور Asp.NET در سال 2002-2003 تکنولوژی Asp.NET پیشرفت چشم گیری کرده است ، بهینه سازی IDE و هسته DotNetFrameWork و همچنین افزودن امکانات مختلف جهت تسریع در امر توسعه تکنولوژی Asp.NET را دگرگون ساخته است ، همچنین هماهنگی روز افزودن Asp.NET و SQL Server باعث افزایش چشمگیری درخواست های مختلف از این بانک اطلاعاتی و همچنین سهولت برنامه نویسی شده است .
اضافه شدن Ajax در Asp.NET همگام با سایر زبان های سمت سرور مانند Php نشان از به روز بودن این تکنولوژی دارد .
شایان ذکر است شرکت مایکروسافت در سال های اخیر اقدامات بی سابقه ای در جهت پیشرفت تکنولوژی Asp.NET انجام داده است که میتوان از LINQ ، MVC , SilverLight , Wcp , Wpf و... نام برد که هر یک دنیای جدیدی از تکنولوژی را به بازار عرضه کرده اند .
این پیشرفت سریع و رو به رشد یکی از نقاط قوت Asp.NET به شمار رفته و گویای این است که این تکنولوژی در آینده جایگاه مهمی در دنیای IT خواهد داشت .
- ASP.net
- 5k بازدید
- 1 تشکر